top of page

Living Danube Limes - Láthatóvá tesszük nemzetközi római örökségünk!


Településfejlesztés - kicsit másképp. Mindig mondjuk, hogy a Duna összeköt: téren, és időn át, ennek bizonyítéka Living Danube Limes - Interreg Danube Transnational Programme projekt is, melyben a Spatialist az önkormányzati kommunikáció felelőse.


Régészek, hajóácsok, építészek, településtervezők, műemlékes szakemberek összefogtak, és teljes életnagyságban megépítettek egy ókori római dunai őrhajót, amelynek feladata a Limes azaz, az egykori Római Birodalom határa - őrzése volt.


A 18 méter hosszú, 2,8 méter széles, hat tonna súlyú vízi jármű 24 fős legénységével július 16-án indult el a németországi Fekete-erdőtől, és egészen a Fekete-tengerig halad majd végig a Dunán, érintve minden, római örökséggel rendelkező települést a Római Birodalom egykori határán, a Limesen. A hajó 25 fős legénysége augusztus 10. és szeptember 1. között evez a Duna magyar szakaszán, a 14 hazai állomás egyikén pedig bárki találkozhat a hajóval, legénységével és kapitányával.


A Danuvina Alacris 4 magyarországi megálló után 2022 augusztus 15-én érkezett Százhalombattára, mely pilot-helyszínként 3 napos hagyományörző eseménysorozattal várja a hajót és természetesen minden érdeklődőt!A hajó egyik budapesti állomásán a Budapesti Műszaki Egyetem köszöntötte a Danuvina Alacrist, ahol tervező kollégánk, Flóra, az Euronewsnak adott interjút.56 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page